7 July 2024
Μουσική , Συναυλίες & Events

«Ήχοι Ανατολής» με Ταξιάρχη Γεωργούλη, Μιχάλη Κουλουμή και Ανδρέα Σμάγα στο Παραλίμνι

Μουσικό συναπάντημα Ταξιάρχη Γεωργούλη, Μιχάλη Κουλουμή και Ανδρέα Σμάγα στο Παραδοσιακό Σπίτι Παραλιμνίου – Ούτι και βιολί σε ένα συναπάντημα Δύσης και Ανατολής

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2024

Δύο από τους πλέον χαρισματικούς δεξιοτέχνες, αναφορικά με την Ανατολική και εν γένει ethnic μουσική πραγματικότητα στην Ελλάδα-Κύπρο θα συμπράξουν μαζί επί σκηνής στο μουσικό συναπάντημα υπό τον τίτλο «Ήχοι Ανατολής» στο Παραλίμνι.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 στις 20:30 στο Παραδοσιακό Σπίτι του Δημοτικού Διαμερίσματος Παραλιμνίου του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ διοργανώνεται από τον Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας.

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι) και ο Μιχάλης Κουλουμής (βιολί), έχοντας ήδη καθιερώσει έναν προσωπικό ήχο και ύφος, θα αποδώσουν οργανικές συνθέσεις από τον αστικό χώρο της Κωνσταντινούπολης, την Ελληνική και Κυπριακή ύπαιθρο, καθώς και δικές τους προσωπικές συνθέσεις. Μαζί τους θα συμπράξει και ο ανερχόμενος ουτίστας από την Κύπρο Ανδρέας Σμάγας.

Ταξιάρχης Γεωργούλης

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1993. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των οκτώ ετών, με το μπουζούκι. Αργότερα, ασχολήθηκε με το στεριανό λαούτο, υπό την καθοδήγηση των Ηλία Καππάκου και Χρήστου Ζώτου. Παρακολούθησε μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον Ιωάννη Πλεμμένο. Το 2009 άρχισε να μαθαίνει ούτι με τον Νίκο Παλαιολόγο. Συμμετείχε σε σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος με τον Yurdal Tokcan, Erkan Ogur, Omer Erdogdular, Ευγένιο Βούλγαρη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Σωκράτη Σινόπουλο, Χάρη Λαμπράκη, Joseph Tawardos και Ross Daly. Έζησε για δύο χρόνια στην Κρήτη και εργάστηκε στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος του Ross Daly. Συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς μουσικούς σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ίδρυσε το ντουέτο Beraber με τη Σοφία Ευκλείδου και είναι βασικό μέλος του σχήματος Ακούσματα Ανατολής του Γιώργου Ψάλτη. Έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ ουτιού της Τυνησίας και από το 2018 διδάσκει ούτι στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος.

Μιχάλης Κουλουμής

Ο Μιχάλης Κουλουμής, γεννημένος στην Κύπρο, προέρχεται από μουσική οικογένεια. Άρχισε κλασικό βιολί με τον Γιώργο Ζυμπουλάκη και σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια στράφηκε στην παραδοσιακή μουσική Ελλάδας και Τουρκίας, αποκτώντας πτυχίο παραδοσιακού βιολιού από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με διάσημους μουσικούς όπως ο Ross Daly και ο Kudsi Erguner. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Νανά Μούσχουρη και ο Gabriel Yared και έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες. Το 2013 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Rotterdam Conservatoire με άριστες επιδόσεις. Είναι μέλος του "Lingua Franca Ensemble" και εμφανίζεται με το "Τρίο Μιχάλης Κουλουμής". Από το 2015, διδάσκει Βιολί στο Codarts University of the Arts στην Ολλανδία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, "Soil-Πρώτες Ύλες". Ζει και εργάζεται μεταξύ Ολλανδίας και Κύπρου.

Ανδρέας Σμάγας

Ο Ανδρέας Σμάγας, γεννημένος το 2008 στο Παραλίμνι της Κύπρου, ξεκίνησε μικρός να ασχολείται με διάφορα έγχορδα όργανα, αλλά από το 2013 επικεντρώθηκε στο ούτι. Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρωμηοσύνη, με τον οποίο άρχισε τις οργανωμένες μουσικές εμφανίσεις, ενώ τον ίδιο χρόνο εντάχθηκε στη Μαντολινάτα του Δήμου Παραλιμνίου. Το 2016 άρχισε να διδάσκεται την τροπική μουσική της Πόλης στο Εργαστήρι Ανατολικής Μουσικής, συμμετέχοντας στην πολυμελή ορχήστρα του και επίσης τότε ξεκίνησε για κάποιο διάστημα μαθήματα πνευστών στη συμφωνική μπάντα Αρμονία του Δήμου Παραλιμνίου. Το 2017 με το Romiosini Ensemble κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό στη Μόσχα, ενώ έχουν εμφανιστεί σε ποικίλα ακόμα μουσικά γεγονότα στο εσωτερικό και εξωτερικό, όπως και σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές στην Κύπρο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από το 2018 έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο ούτι καθώς και μουσικές διαλέξεις από διακεκριμένους καλλιτέχνες (Yurdal Tokcan, Haig Yazdzian, Ziad Rajab, Μάρκος Σκούλιος, Κυριάκος Ταπάκης, Ευγένιος Βούλγαρης, Ταξιάρχης Γεωργούλης, Χριστόδωρος Μνάσωνος, Γιάννης Κουτής, Ανδρέας Ανδρέου, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Βασίλης Κώστας, Χαράλαμπος Παντελή, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Στέφανος Δορμπαράκης, Μιχάλης Κουλουμής, Nediaiko Nedialkov) με τους οποίους συνέπραξε σε συναυλίες. Από το 2019 εκδόθηκαν πέντε μικρά βιβλία του με θέμα το ούτι και δημοσιεύτηκαν εννέα άρθρα του για την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου και της Ελλάδας, ενώ παρουσίασε εργασίες του σε πολιτιστικά συνέδρια και σε εκπαιδευτικές δράσεις. Από το 2020, με καθηγητές τον Χριστόδωρο Μνάσωνος στο ούτι και τον Γιώργο Παπασολομώντος στο τρίχορδο, είναι μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου.

>> Κυριακή 7 Ιουλίου, Παραδοσιακό Σπίτι του Δημοτικού Διαμερίσματος Παραλιμνίου του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας, 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ.png

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close